Menu
Vind een geschikte nascholing


Kunst, cultuur en muzisch

Pedagogisch documenteren van creatief ontdekkend spel van A tot Z

Pedagogisch documenteren is een belangrijke pijler uit de pedagogiek van Reggio Emilia, die gebruikt wordt om (leer)processen in beeld te brengen. Het is een techniek waarbij de leerkracht het spel van kinderen zichtbaar maakt aan de hand van beeldmateriaal (foto’s, film) of uitspraken van de kleuters. Deze documentatie fungeert als visueel geheugen, waardoor kinderen geprikkeld worden om terug te blikken op hun activiteiten en hierover te reflecteren. Het materiaal biedt de leerkracht of begeleider meteen ook een beter inzicht in de ontwikkeling van kinderen en kan gebruikt worden voor reflectie met collega’s, of als communicatiemiddel naar ouders.

In deze nascholingsreeks komt aan bod:

Meer info en inschrijvingen

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi