Menu
Vind een geschikte nascholing


Algemeen

De ontdekkende kleuter

We stellen het krachtige onderzoekende kind centraal; het kind dat nieuwsgierig is en de wereld wil ontdekken.  Kinderen hebben een onbeperkte creativiteit en inventiviteit. Als kindbegeleiders en leerkrachten vanuit deze visie aan de slag gaan, ontwerpen zij (doelgerichte) spelactiviteiten die elk kind de kans geeft op zijn tempo op onderzoek uit te gaan en het spel verder vorm te geven.

Het kind als onderzoeker stimuleren stelt specifieke eisen aan het inrichten van de speel- en  leeromgeving en aan het materiaal. Het zichtbaar maken van het spel en het onderzoek wordt gebruikt om het spel doelgericht te laten evolueren. De leerkracht is de onderzoeker die het spel onderzoekt en via gesprekken en reflecties zijn handelen in vraag stelt en hieruit inspiratie vindt om nieuwe creatieve processen aan te sturen.

Meer info en inschrijvingen

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi