Menu
Vind een geschikte nascholing

Binnenklasdifferentiatie: ook in de geschiedenislessen een haalbare kaart

Onze klassen kennen een grote diversiteit. In tal van beleidsdocumenten wordt het positief inspelen op de verschillen tussen leerlingen aangeduid als een belangrijk aandachtspunt voor de leraren. Daartegenover staat dat het toepassen van binnenklasdifferentiatie bij sommige leerkrachten ook verscheidene vragen en bekommernissen oproept.

Gedurende deze nascholing, specifiek gericht op de geschiedenislessen, maken we kennis met de basisprincipes van binnenklasdifferentiatie. Vervolgens werpen we een blik op de geschiedenisleerplannen en gaan we na hoe we een gedifferentieerde aanpak in de klaspraktijk kunnen gaan toepassen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en concreet leerlingenmateriaal verkennen we de verscheidene mogelijkheden om van  binnenklasdifferentiatie in de geschiedenisles een succes te maken.

Meer info en inschrijvingen

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi