Menu
Vind een geschikte nascholing

  • ico-algemeen
  • ico-diversiteit
  • ico-kunst
  • ico-levensbeschouwing

Algemeen

Jongens die dansen, meisjes die brullen… Creatief aan de slag met genderstereotypen in de klas

De afgelopen jaren kwam genderondergelijkheid frequent aan bod in de media. Eén op twee leerkrachten in Vlaanderen geeft toe dat meisjes anders worden behandeld dan jongens. Hoe komt dat? Speelgoed, kledij, boeken, films en vele andere factoren in de leefwereld van het kind maken een duidelijk onderscheid. Maar hoe gaan we hiermee om als leerkracht? Hoe zorgen we ervoor dat meisjes, jongens én transgender kinderen een plek vinden in de klas waar ze even niet moeten beantwoorden aan deze verwachtingen?Deze nascholing combineert theorie, groepsgesprek en praktijk. Er zal worden verduidelijkt wat gender precies betekent en hoe dit een impact heeft op de ontwikkeling van het kind. Er zal worden ingegaan op de eigen ervaring in de klas en studies omtrent de genderproblematiek. Via knutselactiviteiten, ervaringsgerichte spelletjes en (voor)leesboeken zullen manieren worden aangereikt om gender bespreekbaar te maken in de klas.

Meer info en inschrijvingen

 

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi