Menu
Vind een geschikte nascholing

  • ico-kunst

Kunst, cultuur en muzisch

Het creatieve kind experimenteert …

Alles begint bij het aanbieden van de juiste prikkel, uitdagend materiaal of een sprekend voorbeeld… Daarna worden kinderen vanzelf vindingrijk en dus creatief. Tijdens muzische vorming wordt het creatief vermogen actief aangesproken. Er wordt constant gekozen uit verschillende mogelijkheden, oplossingen, technieken…om tot een bepaald resultaat te komen.

Wij halen de lesjes knutselen uit het vast stramien en betrekken het muzische handelen bij het leerproces. Op die manier stimuleren we het probleemoplossend denken bij kinderen op elk moment van de dag. Creatief denken kan niet stoppen als het muzische moment voorbij is. Muzische vorming speelt een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces van kinderen.

Deze nascholing vertrekt vanuit een aantal pedagogische visies die het kind benaderen als fundamenteel creatief, maar reikt ook meteen tips en werkinstrumenten aan om direct met deze info aan de slag te kunnen gaan!

Meer info en inschrijvingen

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi