Menu
Vind een geschikte nascholing

  • ico-algemeen
  • ico-diversiteit
  • ico-levensbeschouwing

Algemeen

Democratische Dialoog: socratisch gesprek over gevoelige thema’s binnen een onderwijscontext

Tijdens deze navorming maak je kennis met de Socratische Dialoog. Extreme en choquerende uitspraken worden aan een kritisch onderzoek onderworpen. We gaan gevoelige thema’s niet uit de weg en creëren ruimte voor een open en onderzoekend gesprek. Tijdens het socratisch gesprek staan vragen centraal en gaan we op zoek naar de achterliggende gedachten en beweegredenen van onze meningen en oordelen. Hoe komt het dat we denken wat we denken? Waarom zijn bepaalde onderwerpen gevoelig en andere niet? Waar komen onze oordelen vandaan? We verkennen verschillende perspectieven en leren hoe we ons eigen denken en dat van de ander op een respectvolle manier kunnen onderzoeken en hierover in gesprek kunnen gaan. 

Meer info en inschrijvingen

 

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi