Menu
Vind een geschikte nascholing

  • ico-diversiteit
  • ico-kunst

Diversiteit en Maatschappij

Beeldende expressie met vluchtelingenkinderen

Beeldende expressie is een uitgelezen medium om vluchtelingenkinderen te helpen in hun nieuwe (klas)context. Dit medium heeft daarnaast ook een grote signaalwaarde en kan zowel helend als activerend worden ingezet zonder dat het diep therapeutisch wordt. Het komt er hierbij op aan om de creatieve technieken en materialen die de leraar reeds kent en gebruikt, op een juiste manier en op gepaste momenten in te zetten. In deze sessie wordt aan de hand van kenmerken van een kind met traumaverleden (en heden), de kracht en het belang van beeldende expressie rijkelijk geïllustreerd en toegelicht met praktische voorbeelden.

Meer info en inschrijvingen

 

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi