Menu
Vind een geschikte nascholing


Zorg en Welzijn

Verwen je stem en gebruik ze goed!

Verwen je stem! Je stem is een onmisbaar werkinstrument – geen stem is dan ook geen les. Leer je stem goed kennen en verzorg die dan ook goed. Een goede stemzorg is onontbeerlijk. Je kan ook een techniek aanleren om je stem te sparen en sterker te laten worden. Het is een techniek waar je een jaar aan moet werken, je stem functioneert er dan levenslang mee. Je leert je ademhaling goed plaatsen, je “smoelenwerk” leer je trainen en je stem kan je warmer laten klinken door op resonantie te werken. Het kan écht, als je maar genoeg oefent!

Programma:

  • 1/ halve dag waar de deelnemer inzicht krijgt in de werking van de stemplooien, de ademhaling en de resonans. Deelnemers worden gescreend en oplossingen worden gezocht per deelnemer. De stemtechniek wordt uit de doeken gedaan en de eerste oefeningen worden gegeven. Ook een overzicht van medicijnen die goed zijn voor de stem wordt besproken.
  • 2/ halve dag waar er heel gerichte oefeningen worden gegeven voor elke deelnemer.

Nascholer:

Bernadette Timmermans, doctor in de medische wetenschappen en logopediste, is als onderzoeker verbonden aan het Ritcs en doceert stem- en spraakvaardigheid aan radiostudenten. Aan de VUB doceert ze ‘stem – en presentatietechnieken’ aan de Master Journalistiek en ‘stempreventie’ aan de toekomstige leraren van de lerarenopleiding. Zij is een van de stemvormers van zowel de oude rotten in het vak als de prille microfoonmedewerkers van de VRT en Medialaan. Daarnaast is zij postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en de Universiteit Gent.  Ze is ook de auteur van het boek ‘Klink Klaar’.

Praktisch

  • Sessie 1: dinsdag 7 maart 2017 van 14u tot 17u
  • Sessie 2: dinsdag 25 april 2017 van 14u tot 17u

Info & inschrijvingen

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi