Menu
Vind een geschikte nascholing


Algemeen

Aan de slag met voorbeelden van binnenklasdifferentiatie (workshop)

Leerverschillen zijn inherent aan elke klaspraktijk. Om positief om te gaan met deze verschillen binnen de klas en iedere leerling in de klas maximale leerkansen te bieden, is binnenklasdifferentiatie wenselijk. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met verschillende ‘concept-voorbeelden’ van binnenklasdifferentiatie. Het BKD-leer-kracht-model hanteren we daarbij als kapstok. We koppelen de voorbeeldsituaties aan belangrijke bekommernissen over binnenklasdifferentiatie in de klas, zoals haalbaarheid, organisatorische vraagstukken en materiële beperkingen. Tevens gaan we verder in op het vraagstuk betreffende evaluatie en differentiatie: kunnen beide verenigd worden op een ‘eerlijke’ manier?

 

Duur:  2u – 3u30 – workshop, met ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling (voor max. 25 personen)

Doelgroep:  leerkrachten of onderwijsondersteuners, alle niveaus

Lesgevers (op basis van beschikbaarheid): Katrien Struyven, Esther Gheyssens, Catherine Coubergs…

Kostprijs:  750 euro + verplaatsing H/T in kilometers ts locatie en VUB

Gebaseerd op het boek ‘Ieders leer-kracht: Binnenklasdifferentiatie in de praktijk’, uitgegeven bij Acco.

 

Meer info & inschrijvingen

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi