Menu
Vind een geschikte nascholing


Wetenschap en Techniek

Hoeveel micro-organismen tel jij?

Workshop voor leraren: Hoeveel micro-organismen vinden we terug op een appel, tafel of gsm? Micro-organismen zijn kleine ééncellige wezens die niet met het blote oog te zien zijn. We kunnen het aantal micro-organismen bepalen door ze te kweken op een telplaat. Na een nachtje zal elke kiem zich veelvuldig gedeeld hebben en aangegroeid zijn tot een zichtbare kolonie. Door het aantal kolonies te tellen, kunnen we achterhalen hoeveel micro-organismen er op een object aanwezig zijn. In de workshop ‘Hoeveel micro-organismen tel jij?’ leert u telplaten te bereiden, micro-organismen te isoleren van oppervlaktes, hen te kweken en uiteindelijk te tellen.

Praktisch
Maximum aantal deelnemers: 6
Duur: 2 x 3 uur
Datum: na onderling overleg
Locatie: Gezondheidszorg & Landschapsarchitectuur | campus Jette
Kostprijs: gratis
Inschrijven: jan.sents@ehb.be

Powered by sponsor-uab sponsor-vub sponsor-ehbo coovi